Arbatėlė daigams


Dirvožemis pilnas sniego ir nežinia kada sušils, bet, kaip ir daugelis sodininkų, lepinu daigelius įvairiais antpilais, kad būtų kuo stipresni.
Jau baigiasi žolelių sezonas, tad įvairių žolelių likučius užpilu šiltu vandeniu ir palaikau keletą dienų. Gautas antpilas gaunasi  natūralus aktyvatorius, jį skiedžiu vandeniu ir laistau, bei purškiu daigus ir kambarines gėles. Žolelėse yra daug įvairių medžiagų, kurios stiprina ne tik žmogaus organizmą, bet ir maitina augalus.  Žoleles laikau atskiroje talpoje į kurią pakliūna ir įvairios žalios daržovių atliekos, svogūnų ir česnakų lukštai.  Į tirpalą įberiu keletą gramų kalio permanganato, kuris skatina šaknų augimą ir žudo bakterijas. 


Apsaugant daigus nuo kenkėjų ir ligų, naudoju citrusinių vaisių (apelsinų, citrinų, greipfrutų) žieveles. Jas užpilu šiltu vandeniu ir laikau 5 paras. Su vandeniu maišau 1/10 dalimi, kad nenudeginti augalų, įdedu truputėlį geriamosios sodos. Tirpalu purškiu daigų lapus. 
Citrusiniai vaisiai savo sudėtyje turi daug organinių medžiagų, stiprinančių augalo imunitetą ir atsparumą ligoms. Žieveles galima sumalti, taip pat jas džiovinu ir vasaros sezonui, tai gera apsauga pomidorams ir kitoms daržovėms nuo įvairių bakterijų, grybų ir amarų. Ypač efektinga yra citrina. 


Komentarai

  1. Dziękuję za dobre rady :)i pozdrawiam cieplutko.
    Dėkojame, kad geras patarimas :) ir gražių ir šiltų sveikinimo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patinka ir man kalio permanganatu palepinti augalus. Atsimenu mano babytė juo laistydavo palergonijas, kad gausiau žydėtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. These are good tips. The winter is long but it is over. Now it's time for fruit and vegetables.
    regards

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuostabus patarimai! Aciu kad dalinates :) Man dar mokytis ir mokytis...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Siga, manau mes visi visa gyvenimą mokomės.. o tai yra nuostabu! :)

      Panaikinti
  5. Salma, Tu tikra burtininkė :). Būtinai reikia išbandyti, nes maišeliai su žolelėmis dar ne visiškai ištuštinti, išmesti gaila, o pasirodo, jos dar gali būti naudingos !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aciu Aukse :) bet tikrai nesu burtininke :)) tiesiog megstu naturalia gyvensena :) geros dieneles

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

katžolė citrininė

Dekoratyviniai česnakai (Allium)

Adventas