Dirvinis asiūklis



Dirvinis asiūklis žinoma ne tik kaip vaistinė priemonė, imuninės sistemos stiprinimui, organizmo valymui, sąnarių stiprinimui, bet ir puiki priemonė augalams pagelbėti.

"1 kg šviežių arba 150 g džiovinto asiūklio 10 l vandens, skiesti 5 kartus. Galima maišyti su dilgėlėmis. Tikslas: augalų stiprinimui. Nuo grybelinių ligų (rauplės, rūdys, miltligė, tikroji ir netikroji maniliozė)."
Pilnas straipsnis apie kitas priemones nuo kenkėjų ir augalų stiprinimui čia


Asiūklių purškalas

Susmulkinkite kelias saujas asiūklių, suberkite į litrą vandens, užvirkite ir pavirinkite dvi tris valandas ant silpnos ugnies. Ataušinkite, nukoškite ir nupurkškite miltligės apniktas rožes. 

Augalus galima reguliariai girdyti asiūklių arbata, padaryta vandenyje keletą savaičių palaikius asiūklius.

Augdami asiūkliai ištraukia į dirvos paviršių mineralines medžiagas, kurių tik ir laukia kiti augalai. Šiuose augaluose slypi žymus kiekis kobalto, kalcio, silicio dioksido - medžiagų, kurios padeda veiksmingai kovoti su įvairių formų miltlige bei kitomis grybelinėmis ligomis.
Asiūkliai praverčia valant užterštą dirvožemį, ypač jei jis užterštas sunkiaisiais metalais.
šaltinis C. Ryrie "Sodo išmintis".

Kosmetika.

Vaikystėje po maudynių mama man skalaudavo plaukus balinio ajero šaknų nuoviru. Naujausios kosmetikos priemonės, bei nuolatinis laiko trūkumas, išmetė iš atminties šiuos paprastus dalykus. O juk žolelėse yra daug maisto medžiagų, taip būtinų mūsų galvos odai ir plaukams. 

Dirviniai asiūkliai turtingi siliciu, mažina plaukų slinkimą, tad labai tinka plaukų puoselėjimui.

Imu asiūklių, šalavijų, dilgėlių vienodomis dalimis. Šalavijas reguliuoja odos riebalų pusiausvyrą, dilgėlės turi daug mineralinių medžiagų. Iš žolelių (maždaug po šaukštą žaliavos) išverdu užpilą, atvėsus įpilu į šampūną, kurį tuo metu naudoju. Šampūno ir antpilo reikia vienodomis dalimis, darau nedidelį kiekį, kad nesugestų, arba laikau šaldytuve. Papildau šaukšteliu obuolių sidro actu, kuris suteikia plaukams blizgesio. Keli lašeliai eterinio rozmarinų ar levandų aliejaus lašai skatina plaukų augimą. 


Sodininko nagų priežiūra.
Sustiprinti ir gydyti pažeistus nagus padeda asiūkliai. Juose gausu silicio, stiprinančio nagus. Du valgomuosius šaukštus kapotų asiūklių suberkite į nedidelį nerūdijančio plieno prikaistuvį ir užplikykite puodeliu verdančio vandens. Pusvalandį palaukite, kad pritrauktų, tada nukoškite ir supilkite į patogios formos indelį. 10 minučių pamirkykite nuovire nagus.  
  šaltinis C. Ryrie "Sodo išmintis".

Komentarai

  1. Wiem, że skrzyp jest leczniczy, ale w ogródku go nie lubię. Jest trudny do wyplewienia go. Pozdrawiam.
    Žinau, kad asiūklio gijimas, bet sode nepatinka. Sunku būti nušveistas. Tavo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. This is good to know, and is easy to do. In Spring and Autumn I regularly loose my hair,so I might give Horse- tails a try. Thank you!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Happy to find your blog today! Your photos are amazing!!! Of course I'm following you:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bela fotografia descrição da planta....Espectacular....
    Cumprimentos

    AtsakytiPanaikinti
  5. Interesante explicación sobre las cualidades de esta planta.
    Saludos

    AtsakytiPanaikinti
  6. Su Naujais, Salma :) !
    Pasirodo tas dirvinis asiūklis turi daug gerų savybių, o aš jo nuo vaikystės nelabai mėgau, nes pas močiutę jį tekdavo intensyviai iš daržo ravėti. Reikės pabandyti jį vasarą geram reikalui pritaikyti :).

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

katžolė citrininė

Dekoratyviniai česnakai (Allium)

Adventas