augalų gydymas natūraliomis priemonėmis

Asiūklis (Equisetum spp.) turinti daug mineralinių medžiagų žolė. Šiuose augaluose slypi nemažas kiekis kobalto, kalcio, silicio dioksido. Augalus galima reguliariai girdyti iš asiūklių paruoštu vandens tirpalu, naudoti kaip trąšą. Kelias saujas asiūklių susmulkinus užpilti litru vandens, užvirti ir pavirinti apie 2 val. ant silpnos ugnies. Ataušinus, nukošti ir purkšti miltlige apniktus augalus (rožes, serbentus ir kt.) ir kitomis grybelinėmis ligomis.
Asiūkliai ištraukia į paviršių ne tik dirvožemį maitinančias medžiagas, bet ir valo užterštą dirvožemį sunkiaisiais metalais.
Dar apie asiūklį čia



(miltlige susirgusi gvaizdūnė)

Česnakas. Sutrinti keletą nedidelių česnako galvučių ir užpilti litru vandens, pavirti 5 min., ataušinti, nukošti.

Svogūnas. Dvi saujas svogūnų laiškų pamirkyti 5 ltr. vandenyje, nukošti ir kas dvi savaites profilaktiškai purkšti augalus nuo miltligės, o sergančius augalus purkšti dukart per savaitę.
Svogūnai ir česnakai turi antibakterinių savybių, todėl gali būti naudojami kaip fungicidinės priemonės, taip pat naikinant vabzdžius.

Soda. Taip pat yra fungicidinis preparatas. Du šaukštus geriamosios sodos įberkite į du litrus vandens ir sergant augalui purkšti ligos pažeistas augalų dalis.

Actas. Puikus naminis preparatas, padedantis kovoti su grybelinėmis ligomis. 2 valgomuosius šaukštus obuolių acto įpilkite į 2 litrus vandens ir purkškite pažeistus ligos augalus du kartus dienoje.

Ūkinis muilas. Nestipriu nuoviru purkšti augalus.  


Šeivamedis. Apie 500 gr. lapų užpilti 3 litrais vandens, arbatos nuoviru laisyti augalus. Augalai tampa atsparesni.

Pienas. 2 ltr. lieso pieno, šlakelis kalio permanganato ir 8 litrai vandens. Purkšti pomidorų lapus. Pieno miltai atbaido įvairius šliužus.


Plačiau apie augalų gydymą augalais čia ir apie vitaminus augalams čia.

Surinkta iš įvairių viešai skelbiamų šaltinių.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

katžolė citrininė

Dekoratyviniai česnakai (Allium)

Adventas