Statome pavėsinę..

Jau seniai svajojome ir planuose buvo turėti lauko pavėsinę. Vos pradėjus lyti, tekdavo eiti į namą, o juk taip norisi džiaugtis šiltu vasaros lietumi, kvėpuoti grynu oru ir maloniai leisti laiką lauke. Mano pageidavimas buvo, kad suolai būtų platūs, kad galėtum įkristi į minkštas pagalves ir jaustis lyg namo viduje. Tai turi būti vieta pasislėpti nuo lietučio, nuo karštos saulės spindulių, ilsėtis, gaminti maistą, lepintis, bendrauti ir t.t. Vakarai būna pakankamai vėsoki, numatėme ir vietą lauko pečiui, bet jį statysime vėliau. Tad viskam kas numatyta reikia nemažai vietos. Tad ir nusprendėme pavėsinę daryti 3,5 x 5 m. 
Kadangi statome patys, o laiko visada trūksta, rezultato norisi čia ir dabar, pradėjome ne nuo grindų o nuo pačios pavėsinės.

Vyras šlifavo, aš impregnavau impregnantu ir dažiau pasirinktais ąžuolo spalvos akriliniais dažais.


Išmatuoti lygiai ir aukščiai, įgrežti ir įbetonuoti stulpeliai, įtvirtinti metaliniai U profiliai pavėsinės karkasui tvirtinti. 


 Pastačius karkasą jį sutvirtinome kampiniais.

















   
Negailestingas lietus, trukdė dirbti, tad vyras pasidarė slėptuvę, kur galėjo toliau šlifuoti lentas.


















 Į namelį iškart prisistatė svečių :)

 




















Stogui pasirinkome bronzinės spalvos polikarbonato lakštus. Kartu su jais įsigijome priedus: tarpinės juostos nuo lietaus garso ir juostelės nuo dulkių. Vėliau uždėti lietvamzdžiai.























Tai tiek...
šią vasarą reikia užbaigti kai kuriuos šonus ir grindis. Dešinėje nuo vėjų ir darbinės zonos laikinai buvo ištempta medžiagine užuovėja. Ten planuojame montuoti medinę sienelę, užleidžiant ją vijokliniais augalais. Priekinėje dalyje šonų nedėsime, bus atvira vieta, lyg langas į gamtą. Dar nėra lauko baldų, bet puikiai pasitarnavo sena minkštoji dalis. 



štai ir lietus.. :)












Mūsų darbą stebėjo driežai, apsigyvenę šalia šiltnamio esančioje, apvalioje tujoje. Gražu matyti, kaip jų visa šeimynėlė kasdien pasitinka ir palydi saulę.








Stogas atlaikė šiemetinį sniegą, bet tiksluose tarp gegnių dar padaryti siauras stogo atramas. Ultravioletinius spindulius stogas sulaiko, tačiau jei būna labai ryški saulė, akys bijo, tad reikės iš vidaus ant stogo vienos dalies įrengti prikabinamas romanetes, arba ištraukiamas užuolaidas.
Gerų pavasario darbų visiems, su meile...
aš :)
 





Komentarai

  1. Sveika sugrįžusi, Salma! Nuostabių poilsio valandėlių, Jums, šioje savo rankų darbu sušildytoje pavėsinėje. Nuostabiai gražus kiemas.
    Gražaus pavasario:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo netgi prabangiai, sakyčiau :) Tik norėjau pasiteirauti, kaip būna, kai lyja? Na nes matau, kad yra ir nuotraukų lietui lyjant. Nes jei vėjas truputį papūstų, tai per pavėsinės šonus visą lietų į pavėsinę nuneštų.. Ar ne? Mano tetos sodyboje yra panaši pavėsinė, bet ji sugalvojo kažkokį modernesnį būdą - su išsisukančiais pavėsinės kraštais. Ta prasme, jie išsisuka/užsidengia, kai reikia (lietus ar šaltis ar dar kas), o kai šilta, pasikelia į viršų. Neradau internete kažko panašaus, tačiau buvo labai panašu kaip į tokį baseino uždengimą: https://www.baremarytai.lt/baseino-uzdengimas - tik ne baseinui, bet šoniniams uždengimams :) Tiesiog veikimo principas labai panašus :) Ir patogus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buy Online Garden sheds at cheap rates in Newzealand. Buy online garden sheds through toughout garden sheds..
    garden sheds newzealand
    Garden shed
    garden sheds
    cheap garden sheds

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

katžolė citrininė

Dekoratyviniai česnakai (Allium)

Adventas